neděle 26. ledna 2014

Color Analysis

Ahoj, 
máte rádi barevnou typologii?


 Já rozhodně ano.Dneska jsem při brouzdání na netu objevila úžasnou stránku, která se touhle problematikou plně zabývá .Je to jedna z těch zahraničních, ovšem ve slovenštině, tak snad nebudete mít nějaké velké problémy :).
Co se týče celkového pojetí blogu,tak musím říct, že za mě mu není nic vytknout, ba naopak.Ale co vám budu říkat, přesvědče se sami na vlastní zrak zde.
Pokud jste soutěživé typy,můžete se zúčastnit momentálně probíhající soutěže o náhrdelník,tak jako já :)



To je mé konečné dílo.

Teď se ještě na chvilku vrátím k barevné typologii.
Pro nezasvěcené = Díky barevné typologii můžeme zjistit,jaký odstíny barev nám sluší nejvíce.Ano odstíny,protože každému slušní všechny barvy,jde jen o to,najít ty vyhovující ,které korespondují s vaší pletí a rozzáří vás.Základním dělením barevných typů je rozdělení na 4 typy,které vycházejí z teorie ročních období - jarní/letní/podzimní/zimní.Rozpoznání a pochopení , ke kterému barevnému typu vlastně patříme,usnadní volbu barevného ladění šatníku i líčení.K určení typu slouží tzv. barevná typologie.S určením vašeho typu vám může pomoci vizážista či stylista, při troše pozorovacího talentu však budete schopní váš barevný typ odhadnout sami.Zjišťování barevného typu  je nejvhodnější na denním světle.Vlasy by měly být stažené, aby příliš nezkreslovaly celkový dojem,pleť nenalíčená.K určení barevného typu se používá tzv. šátkový test,dobře však mohou posloužit i papíry větší velikosti v barvách- teplé - do žluta,žluto-lososová,meruňková a -studené-světle růžové až namodrale růžové,které přiložíme k pleti a hodnotíme efekt,jakým se změní působení celkového výrazu. Pomáhá také,když při denním světle mrknete na žíly,pokud jsou do  modra - jste studený typ,ale jestli převažuje zelená teplý typ.


Existuje možnost,že můžete mít mix zelených i modrých žil v případě,že máte olivovou barvu pleti,takže pomáhá  také zkouška se šperky.Lichotí-li vaší pleti spíše zlato-jste teplý typ.Naopak stříbro-studený.
Pak dál pokračujete podle v hledání svého typu podle barvy svých očí,pleti a přirozené barvy vašich vlasů.
Celkem 3 odkazy naleznete níže :*

Takže barevnou typologii si můžete zkusit udělat doma,nebo zajít ke specialistovi.Cena se pohybuje od 500,- po zhruba 3000,- záleží kde,u koho..Ovšem řekla bych, že tady je nejdůležitější reference na daného odborníka,než ceník.Navíc myslím,že tuhle proceduru opakovat vícekrát nebudete,takže je lepší si připlatit.Přece nechcete riskovat, že vás někdo určí špatně ne? A druhá věc..i 500 dneska jen tak někde na chodníku nenajdete ;) 

* Takže pro začátek můžete vyzkoušet test doma







, tak musím říct, že dávám přednost rozšířenému dělení na 12, či 16 barevných typů.V podstatě vychází ze svých 4 "předků" jen je ještě více rozšiřují.Tak a tady pár obrázků pro lepší představu.

JARO

 


LÉTO



PODZIM



ZIMA



Další tabulky z blogu : http://www.cardiganempire.com/

JARO



LÉTO




PODZIM



ZIMA




A 16 typů na závěr :

  • TONED WINTER (Winter Soft)
  • TONED SPRING (Spring Soft)
  • TINTED AUTUMN (Soft Autumn Light - the Soft Autumn season was split into two)
  • TONED AUTUMN (Soft Autumn Deep)
  • TONED SUMMER (Soft Summer Light -The Soft Summer season was split into two)
  • SHADED SUMMER (Soft Summer Deep)



Příklady :




Doufám,že Vám tenhle článek trošku pomohl objasnit barevnou typologii. :)



4 komentáře:

  1. Vďaka za článok aj sledovanie, koláž je krásna, avšak tie obrázky s 12 podtypmi majú nepresnosti v zaradení celebrít aj v odtieňoch farebníc. Čo sa týka kvízu, tým sa farebný typ nedá určiť, možno orientačne, ale realita môže byť iná. Ale super, že o tom píšeš, aspoň sa ľudia o tom viac dozvedia;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Není zač, já děkuju :) .
      Co se týká celebrit, tak je klidně možné, že některé můžou patřit do jiné kategorie.Pátrala jsem po všemožných webech a snažila jsem se pouze vzít ty nejfrekventovanější možnosti.Pro jistotu jsem raději hodila odkazy na vícero stránek, včetně té vaší, kde dle mého názoru, je to nejlépe popsané.
      Ano to máš pravdu ;) .. rozhodně je nejlepší zajít k odborníkovi,tohle slouží vážně jen pro takové light nahlédnutí do krás barevné typologie :) Doufám,že to bude aspoň trošičku nápomocné :)

      Vymazat
  2. super clanok!

    Pozyvam na giveaway o znackove plavky, tu: http://biancaprincipessa.blogspot.sk/2014/01/pripravte-sa-na-leto-sutazte-s-biancou.html

    OdpovědětVymazat